WELKOM BIJ DE KSTC

de club voor de Krulduif, Schmalkaldener Moorkop en Trommelduiven

Duitse Dubbelgekapte Trommelduif

dubbelkapfrindelDe Duits dubbelgekapte trommelduif is een duif met het bekende veldduiventype. Het is een kracht gebouwde duif met een brede, gevulde, diep gedragen borst. De stand is horizontaal, wat wil zeggen dat de vleugelboog horizontaal gedragen wordt.

Het meest in het oog springend zijn de kopstructuur en het goed ontwikkelde voetstuk.

De kopstructuur bestaat bij dit ras uit een hoog aangezette kap en een goed ontwikkelde snavelrozet. Om hiervoor voldoende ruimte te hebben wordt bij het ras een grote en brede kop verlangt. Op een kleine kop past geen goed ontwikkelde structuur.
De kap dient hoog aangezet en breed te zijn. Bij voorkeur zien we dieren die geen kaprozetten hebben. Kaprozetten zijn echter nog steeds toegestaan. Bij twee gelijkwaardige dieren zal echter het dier zonder rozetten voorgaan.
De snavelrozet bevindt zich voor op de kop en is ovaal van vorm en niet rond zoals bij de Boecharijse trommelduif. Er komen nog wel eens dieren voor waarbij de rozet te rond is. Dit duidt op het inkruisen van de Boechaar. De rozet moet rijkbevederd zijn en zo mogelijk rondom gesloten. Verder moet de rozet goed onderbouwd zijn. Dit wil zeggen dat er voldoende steunveren onder de rozet groeien die ervoor zorgen dat de snavelrozet niet gaat hangen. Een hangrozet belemmerd het zicht van de duiven. Op voldoende onderbouw moet dus goed gelet worden.
Verder hebben de dieren een groot goed afgerond voetstuk. Er geldt hier niet zo groot mogelijk. De grootte van het voetstuk moet in verhouding zijn met de rest van de duif.

Het ras is erkend in diverse kleurslagen. Enkele voorbeelden zijn: wit, zwart, rood, geel, blauwgeband, erwtengeel, witbanden, witgeschubden en getijgerden in diverse kleuren.

Statistieken

Gebruikers
2
Artikelen
20
Weblinks
38
Artikelen bekeken hits
53704