WELKOM BIJ DE KSTC

de club voor de Krulduif, Schmalkaldener Moorkop en Trommelduiven

Dresdener Trommelduif

dresdenerfrindelDe Dresdener trommelduif is net als de Dubbelgekapte en de Bernburger trommelduif een ras dat gekenmerkt wordt door zijn voetstuk, snavelrozet en kap. In type wijken ze niet zoveel af van de Dubbelkappen. Ze hebben het type van een forse veldduif en zijn horizontaal van stand. Over het algemeen zijn ze echter iets kleiner als de hiervoor genoemde rassen.
Aan de snavelrozet en de kap kunnen hier wederom hoge eisen worden gesteld. Het enige verschil met zijn dubbelgekapte broers is dat dit ras kaprozetten moet hebben.
Dan het meest in het oogspringende raskenmerk, het witte vleugelschild. Het is dus een geheel gekleurde duif met een wit schild. Ze komen voor in de kleuren rood, geel en zwart. Deze laatste worden nagenoeg nooit getoond. Is het al bijna onmogelijk een goede rode of gele te fokken. Het summum een zwarte is blijkbaar nog moeilijker.
Het ras is de laatste jaren steeds zeldzamer geworden. Dit niet alleen in ons land, maar ook in het land van oorsprong.
Om het ras wat extra te promoten hebben we daarom in onze speciaalclub besloten het ras wat extra in het daglicht te stellen door het te verkiezen tot ras van het jaar. Dit betekend dat er een artikel wordt geschreven voor een vakblad en dat we op de tentoonstelling extra reclame zullen maken.
Op dit moment is er naar mijn weten maar één fokker van dit ras in ons land. Hij heeft echter bijzonder fraaie dieren en is op zoek naar medefokkers. Voelt u zich aangesproken stuur ons een berichtje en we brengen u met hem in contact.

Statistieken

Gebruikers
2
Artikelen
20
Weblinks
38
Artikelen bekeken hits
53713